Odbačeno uz cestu Opatovac-Lovas pronađeno gotovo 444.000 tableta koje sadrže psihotropne tvari

Foto: Pixabay-Steve Buissinne

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici pronašli i oduzeli gotovo 444.000 komada tableta koji sadrže psihotropne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva

Tablete, njih 443.310 komada pronađene su odbačene u nekoliko vreća uz cestu Opatovac-Lovas, a istragom su za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičena četvorica muškaraca u dobi od 28, 24, 25 i 40 godina života.

Pojašnjavajući slijed događaja, iz policije navode kako je 11. svibnja oko 21,40 sati prilikom kontrole prometa kod naselja Opatovac, nakon što su policijski službenici pregledom vozila zagrebačkih registracijskih oznaka uočili da prevozi kutije lijekova, 28-godišnji vozač se automobilom dao u bijeg u smjeru Tovarnika, dok je 24-godišnji suvozač ostao pod nadzorom policije.

Oko 22 sata, na ulazu u mjesto Tovarnik, odbjeglog vozača je zaustavila druga policijska ophodnja, a tijekom očevida u jutarnjim satima 12. svibnja na nekoliko mjesta na cesti Opatovac-Lovas, pronađene su i oduzete odbačene vreće u kojima su se nalazile tablete. Utvrđeno je kako se radi o 443.310 komada tableta koji sadrže psihotropne tvari koje se nalaze na popisu droga Ministarstva zdravstva.

Tijekom kriminalističkom istraživanja, u svezu s tim događajem i kaznenim djelom dovedeni su i 25- i 40-godišnjak koji su koristili osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka.

Sva su četvorica uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Također su temeljem sudskih naloga provedene pretrage doma i drugih prostorija u Iloku, koje koristi 28-godišnjak, te osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka. Pretragom doma pronađeno je i oduzeto 675 komada istovrsnih tableta.

Nadalje, nad 25-godišnjakom, vozačem automobila vukovarskih registracijskih oznaka provedena su ispitivanja prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu, kojima je utvrđena koncentracija alkohola od 0,14 g/kg, te pozitivna reakcija na opojne droge. Temeljem naredbe o određivanju mjere opreza, privremeno je oduzeta njegova vozačka dozvola te mu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prekršajna prijava slijedi i 28-godišnjem vozaču zbog nepostupanja po naredbi policijskog službenika, upravljanja vozilom bez važeće vozačke dozvole te odbijanja podvrgavanja ispitivanju prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu.

Rješenjem Županijskog suda, četvorici osumnjičenika je određen jednomjesečni istražni zatvor te su predani u Zatvor u Osijeku.