Dan otvorenih vrata policije

Foto: PU vukovarsko - srijemske

VINKOVCI, U prostoru Srednje strukovne škole u Vinkovcima držan je Dan otvorenih vrata policije koji je privukao veliki broj učenika. Kako bi im pokazali što sve policija radi, policijski službenici izložili su svoju opremu i vozila pa su tako, između ostalog, posjetitelji mogli razgledati multifunkcionalno vozilo  –  Schengen bus za obavljanje poslova nadzora državne granice, specijalno kombi vozilo s najmodernijom forenzičkom opremom potrebnom za obavljanje očevida kaznenih djela, specijalno policijsko vozilo, tzv. „marica“ i druga.

Budući da mnoge mlade zanima kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja, djelatnik kriminalističke tehnike otkrio im je tajne svog zanata i kako tragovi pomažu pri otkrivanju počinitelja kaznenih djela. Interventni policajci prezentirali su svoj rad i dio opreme koju koriste za osiguranje javnog reda i mira, a brojni učenici poželjeli su isprobati koliko je teška njihova zaštitna oprema, kaciga i štit za intervencije. Policijska službenica za prevenciju predstavila je učenicima i brojne druge preventivne projekte MUP-a. Policijski službenik za stručno usavršavanje predočio je zainteresiranima elemente poligona prepreka za provjeru razine tjelesnih i motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u Policijsku školu.
Osim što su razgledali opremu, veliki dio posjetitelja se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima, tako da je Dan otvorenih vrata bio prigoda za druženje policije s mladima i svim zainteresiranim građanima.

Dan otvorenih vrata je dio promotivnih aktivnosti kampanje MUP-a „Budi zakon! Postani policajac/policajka“ i jedan od načina da se mladima približi rad policije, te da ih se potakne da posao policajca izaberu za svoj životni poziv.