Nenad Bučko: Ne igram igre bez granica, radim

Foto: Marko Nukić

VUKOVAR, Iako na sjednici nije bilo riječi o nekim posebno bitnim odlukama prošlotjedna sjednica Gradskoga vijeća Vukovara i dalje je predmet stranačkih prepucavanja u Vukovaru na temu odnosa predsjednika Gradskoga vijeća Igora Gavrića prema oporbenim vijećnicima. Krenulo je s konferencijom za novinare vukovarskog SDP-a na što je reagirao sam Gavrić koji je potom još jednom prozvao Biljanu Gaću (SDP) i Nenada Bučka (HNS). Na prozivke Gavrića reagirao je i Bučko.

„Kolokvijalno rečeno, „biti trn u oku“ nekome bez ijednog suvislog razloga vjerojatno je znak osobne nemoći ujedno i priznanje za dobro rađen posao. Ako je tako onda imponira, pa čak i onda kada dolazi od strane političkih suparnika. Simptomatičan mi je problem pojedinaca koji hvaleći moje ideje i prijedloge iznesene na Gradskom vijeću ne drže za važnim spomenuti mi i tada ostajem samo „vijećnik“, a kada neargumentirano dovode u pitanje moj odgoj i građansku pristojnost, tada sam imenovan, no ponavljam, bez ijednog argumenta“, rekao je Bučko.

Dalje navodi kako politički ring shvaća kao borilište ideja, prijedloga i argumenata te kako je spreman sam sa svima raspravljati na toj razini.

IVAN MATIĆ