Pavliček: Prvo ste svojim politikama potjerali Slavonce, Baranjce i Srijemce, a sad im želite uskratiti i pravo glasa

Foto: Hrvatski suverenisti

ZAGREB, U slobodnom govoru u Hrvatskom saboru predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček govorio je o rezultatima popisa stanovništva i njegovim posljedicama.

„Prvo ste svojim politikama potjerali Slavonce, Baranjce i Srijemce, a sad im želite uskratiti i pravo glasa“, istakao je Pavliček.

Dodao je i kako se od službenih rezultata popisa stanovništva po pitanju demografske obnove društva nije poduzelo apsolutno ništa niti od strane vladajućih ali niti od velikog dijela oporbenih političara. Kazao je kako će za  koji mjesec opet biti ona stara narodna poslovica u modi: „Pojeo vuk magare!“.

„Hrvatska će i dalje biti država s 555 općina i gradova, nekoliko tisuća vijećnika, s tridesetak razno raznih agencija i zavoda. I dalje će biti država koja nema Strategiju demografske obnove društva. Jedino što su, glavni odgovorni za ovu demografski kataklizmu ponudili, kako SDP, tako i HDZ je prekrajanje izbornih jedinica. To će neminovno značiti smanjenje broja zastupnika demografski najopuštenijih  krajeva: Slavonije, Baranje i Srijema. Nakon što ste ih svojim politikama potjerali iz Hrvatske, sad im želite i oduzeti pravo glasa“, rekao je Pavliček.

Prema njegovim riječima jedini pravedni izborni zakon je da Hrvatska bude jedna izborna jedinica te da se svim hrvatskim državljanima omogući elektronsko glasovanje. Istakao je kako će se samo tako glas Slavonaca, Baranjaca i Srijemaca opet čuti u Hrvatskom saboru.