Nova internet prijevara. Uplatio predujam, a onda utvrdio kako na prijavljenoj adresi nitko ne živi

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je jučer, 25. siječnja, 49-godišnjak iz Andrijaševaca prijavio policiji prijevaru prilikom kupnje traktora.

„49-godišnjak se 23. siječnja putem društvene mreže Facebook javio na oglas za prodaju traktora te platio predujam u iznosu od nekoliko tisuća kuna, a prilikom dolaska na dogovorenu adresu radi preuzimanja traktora, utvrdio da na toj adresi nitko ne živi, dok se prodavatelj više nije javljao na telefon“, navode iz policije.

Poručuju i kako policija traga za počiniteljem koji je, s ciljem da pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo 49-godišnjaka u zabludu i pričinio mu materijalnu štetu, te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

Županjski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Babine Grede zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 45-godišnjak 20. siječnja oko 15,30 sati, unatoč sigurnosnoj mjeri „liječenje u kući“ izrečenoj zbog oboljenja od virusa COVID-19, došao u stanicu za tehnički pregled vozila u Županji te u obližnji ured osiguravajuće kuće kako bi registrirao kombi vozilo, čime je doveo u opasnost od širenja te zarazne bolesti. Protiv osumnjičenog policija je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu“, navode iz policije.

Jučer, 25. siječnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježena su dva požara na građevinskim objektima.

Oko 0,30 sati izbio je požar u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće 54-godišnjaka u ulici Petra Preradovića u Iloku. Provedenim očevidom je utvrđeno kako je požar izazvan kvarom na električnim instalacijama rasvjetnog tijela.

Drugi požar izbio je oko 23 sata na pomoćnim prostorijama obiteljske kuće 60-godišnjaka u ulici Ive Lole Ribara u Banovcima. Uzrok požara također je kvar na električnim instalacijama u stropu objekta.

U oba požara nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

O događajima policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u Vinkovcima i Drenovcima.