Na pravoslavni Badnjak Milaković dijelio pečene girice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U središtu Vukovara, a povodom pravoslavnog Badnjaka, zamjenik vukovarskog gradonačelnika iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković dijelio je građanima pečene girice i sokove. Osigurano je oko 100 kilograma girica ili oko 500-ak porcija. Prema riječima Milakovića u organizaciji podjele pečenih girica sudjelovale su i neka gradska poduzeća kroz donacije dok je Grad Vukovar osigurao besplatan štand.

„Četvrtu godinu za redom građanima na pravoslavni Badnjak dijelimo pečene girice. Želja nam je da to postane tradicija i redovita pojava, a ne nikakav ekskluzivitet ili bilo što drugo. Želimo građanima i na ovaj način približiti radost Božića i Badnjaka“, rekao je Milaković koji je pravoslavnim vjernicima uz tradicionalan pozdrav „Mir Božji Hristos se rodi“ poželio sretan Božić.

Milaković je govorio i o predsjedničkim izborima i Zoranu Milanoviću kao novom predsjedniku za kojega je rekao kako u odnosu na premijersko vrijeme sazrio.

„Svi građani Hrvatske, pa i Srbi, očekuju ono što i govori slogan Milanovića, a sada i na djelu treba pokazati kako to normalno izgleda. Neophodni su normalniji odnosi, bolji međunacionalni odnosni i spuštanje tenzija. Na Milanoviću je utre put boljoj komunikaciji jer je uz dijalog moguće riješiti sve probleme“, rekao je Milaković.