Nakon odbijenice iz HDZ-a, Slavica Jelinić na izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja

Foto: Slavica Jelinić

VUKOVAR, Nekadašnja vijećnica HDSSB-a u Gradskom vijeću Vukovara Slavica Jelinić na predstojeće lokalne izbore izaći će kao nezavisna kandidatkinja pod okriljem programa Snaga Slavonije i Baranje.

“Zbog mnogih upita želim javno reći da je točno da smo još prije mjesec dana u razgovorima sa predstavnicima vukovarskog HDZ-a dobili konkretan odgovor da nas Gradska organizacija HDZ-a Vukovar ne vidi kao partnera na predstojećim lokalnim izborima u svibnju ove godine iako je činjenica da sam tijekom 3 godine ovoga mandata bila ta ”presudna” ruka. Nisam bila koalicijski parter, bila sam jedna tehnička podrška i mogu reći da je suradnja bila normalna i korektna te da sam u svome radu predlagala više amandmana od kojih su neki realizirani, neki su u tijeku realizacije, a neki i nisu završeni zbog tehničkih ili nepredviđenih okolnosti”, navodi Slavica Jelinić u priopćenju za javnost.

Napominje kako smatra da svatko ima pravo sebi birati partnere sa kojima će predizborno koalirati tako da je, kako isitiče, odluka Gradskog odbora HDZ-a razumljiva.

“Ja ću na izbore također izaći ali kao nezavisni kandidat Snage Slavonije i Baranje što ne znači da ne postoji mogućnost suradnje sa drugim političkim strankama ili nezavisnim listama o čemu ću pravovremeno obavijestiti građane grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije”, poručuje Jelinić.