Sve spremno za vaterpolo spektakl: U utorak igraju Hrvatska – Francuska

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Dan prije odigravanja utakmice FINA Svjetskog kupa u vaterpolu, koja se igra u Vukovar, hrvatski vaterpolo reprezentativci odradili su trening na nedavno otvorenom vukovarskom bazenu. Biti će to prva službena utakmica na tome bazenu ali i prva uopće utakmica neke seniorske reprezentacije Hrvatske uopće u Vukovaru. Protivnik Hrvatskoj biti će reprezentacija Francuske koja nas je pobijedila na OI u Riu prošle godine.

„I to je dodatni motiv našim reprezentativcima za uzvrat. Francuska je svakako kvalitetna reprezentacija i u Vukovar dolazi s najjačom postavom. Međutim, Hrvatska je favorit i mi ne bježimo od toga. Uostalom Hrvatska je aktualni olimpijski i svjetski viceprvak“, rekao je izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak.

Napomenuo je i kako Hrvatska u Vukovaru igra s najboljom momčadi koju ima u ovome trenutku što je dodatna garancija gledateljima za pravi sportski spektakl. Tucak je rekao kako je Vukovar zadužio Hrvatsku tijekom Domovinskoga rata te da im je svima želja vratiti građanima osmjeh na lica. Koji sastav će započeti utakmicu odluka će biti donijeta pred samu utakmicu. Odgovarajući na novinarska pitanja o novoizgrađenom bazenu Tucak ja istakao kako je on sada svakako jedan od naljepših sportskih objekata uopće u Hrvatskoj te da ima sve preduvjete za razvoj vaterpola i plivanja.

„Samo tako će jedan takav objekt opravdati svoju svrhu. Vjerujem kako će u budućnosti iz Vukovara dolaziti plivači i vaterpolisti“, kazao je Tucak.

Utakmica između Hrvatske i Francuske započinje u 18 sati i biti će direktno prenošena na HTV-u. Treba znati i da karata za utakmicu više nema.