Milaković: Uskoro osnivanje Demokratskog saveza Srba

VUKOVAR, Prema najavi zamjenika gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđana Milakovića u narednih mjesec dana biti će održana osnivačka skupština nove stranke koja će okupljati hrvatske Srbe.

„Nova stranka nositi će naziv Demokratski savez Srba (DSS), najavio je Milaković.

Dodao je i kako je proteklo vrijeme pokazalo da postoji potreba za dodatnim političkim profiliranjem unutar srpske zajednice u Hrvatskoj.

„Poslije 18 godina bavljenja srpskom manjinskom politikom od strane istih ljudi pripadnici srpske zajednice i manjinske institucije nalaze se u izuzetno teškom položaju sa potpuno istim problemima kao na samom početku. U svim krajevima gdje žive pripadnici srpske zajednice prepoznali smo želju za organizacijom nove i drugačije političke opcije koja će vratiti dostojanstvo srpskoj zajednici te povjerenje u srpske političke predstavnike“, stoji u priopćenju kojega potpisuje Milaković koji je do prošlih parlamentarnih izbora bio član SDSS-a.

Iz stranke je izbačen nakon što je na izbore izašao s neovisnom listom zajedno s zamjenikom župana Karlovačke županije Sinišom Ljubojevićem.

IVAN MATIĆ