Policija: dvije krađe i pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je ukupno šest osoba lakše ozlijeđeno, te četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Od ostalih događaja, policija navodi kako su iz vikendice 53-godišnjaka u naselju „Mandekovo brdo“ kod Otoka otuđene električne instalacije i dijelovi sustava za grijanje. Provala se dogodila u noći 5./6. svibnja. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

U petak, 6. svibnja, u prijepodnevnim satima, iz bagremika uz obiteljsku kuću u Lovasu, u ulici B. J. Jelačića, otuđena je motorna pila. Vlasnik, 61-godišnjak iz Lovasa, oštećen je za iznos od nekoliko tisuća kuna.

U subotu, 7. svibnja, zabilježena su dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava.

U službenim prostorijama Policijske postaje Vukovar, muškarac iz Vukovara, predao je 25 komada puščanog i 14 komada pištoljskog streljiva, koje je pronašao prilikom čišćenja stana u Osijeku, kojeg je dobio u nasljedstvo.

Pokraj mosta preko Bobotskog kanala, na oko 1 km u smjeru Lipovače, muškarac iz Trpinje, pronašao je pvc vrećicu u kojoj si se nalazilo 15 trotilskih metaka od 200g, tri trotilska metka od 500g, jedna ručna bomba, korodirana puška PAP bez drvene obloge i 150 komada pripadajućeg streljiva.

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja, navodi policija.

ĐURO KARALIĆ