Irska veleposlanica u posjeti Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Veleposlanica Republike Irske u Republici Hrvatskoj Olive Hempenstall posjetila je danas Vukovar i tom prilikom razgovarala s zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom.

„Drago mi je što sam u Vukovaru i što smo održali vrlo zanimljiv sastanak na kojem sam doznala o velikim planovima za razvoj turizma i razvijanju potencijala kako bi Vukovar postao turističko središte i time ostvarivao prihode. Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima između Irske i Hrvatske, imamo mnogo toga zajedničkog. Imamo sličnu i prošlost. Razgovarali smo i o mogućnostima suradnje  i mislim da će irski investitori biti zainteresirani čuti  što im Vukovar može ponuditi“, rekla je Hempenstall.

Dodala je i kako zna da se brojni Hrvati iseljavaju u Irsku te je istakla kako su svi u dobrodošli. Misli i da su tamo sretni ali i da se nada kako će se jednoga dana vratiti donoseći nove vještine i mogućnosti u svoju zemlju. Govoreći o razgovorima s irskom veleposlanicom Pavliček je rekao kako je bilo riječi o gradu Vukovaru, njegovoj prošlosti, planovima gradskih vlasti ali i odnosima Irske i Sjeverne Irske te načinima razvijanja suživota.

„Upoznali smo se i s gospodarskim razvojem Irske te, što ono što je nama najvažnije, istaknuli da stojimo na raspolaganju potencijalnim irskim investitorima, posebice stoga što očekujemo da će  zbog novog zakona o gradu Vukovaru, koji će u idućih nekoliko mjeseci biti nadopunjen, Vukovar uistinu postati  oaza za buduće  investitore“, rekao je Pavliček.