Marinko Lukenda jedini predstavnik HSU-a u 5. izbornoj jedinici na listi Narodne koalicije

VINKOVCI, Marinko Lukenda iz Vinkovaca biti će jedini član Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) na listi Narodne koalicije u 5. Izbornoj jedinici.

“Osnovni smisao prijedloga programskih točaka HSU i mene samog za predstojeći mandat su konkretne mjere za poboljšanje uvjeta života građana s posebnim naglaskom na osobe starije životne dobi, ali i one mlađe. Usmjerit ćemo se na poboljšanje životnih uvjeta, posebno u Slavoniji“, stoji u priopćenju HSU-a.

Dalje navodi kako će mu status najmlađeg potpredsjednika HSU-a od osnutka stranke dati poticaj i obavezu za još veću borbu za prava umirovljenika i drugih građana, kako mirovinskih, socijalnih, tako i drugih segmenata života u Slavoniji. Lukenda kaže kako su glavni ciljevi HSU u narednom mandatnom razdoblju nasljeđivanje mirovina bračnog partnera (najmanje 50%),  povećanje dohodovnog cenzusa za plaćanje dopunskog na 1800 kuna po članu obitelji i 2200 kuna za samce, smanjenje HRT pristojbe za one ispod navedenog dohodovnog cenzusa. Za ciljeve su si postavili i uvođenje trećeg izvanrednog usklađivanja mirovina te uvođenje socijalne mirovine  za osobe iznad 65 godina, koje nemaju radnog staža.

IVAN MATIĆ