Obilježen Međunarodni dan mladih

VUKOVAR, U organizaciji Info centra za mlade Vukovar, a u suradnji sa Savjetom mladih Grada Vukovara, povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih u središtu grada provedena je aktivnost pod nazivom „Urami se“. U okviru te aktivnosti mladi koriste dva rama iza kojeg se mogu fotografirati te će se fotografije objaviti na facebook stranici. Fotografije koje budu imale najviše lajkova osvojit će nagrade. U Vukovaru je u okviru projekta „Mladi ujedinjeni u miru“ održan i susret s medijima kojima su tom prilikom predstavili aktivnosti namijenjene mladima povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih. 

„Imali smo dva velika kampa u Vukovaru kroz program Erasmus +. Jedan je bio dvotjedni kamp i završio je prije deset dana, dok drugi završava u subotu. Svrha kampova je da mladi rade na samoosnaživanju i da se nauče prilagođavati novim okolnostima i novim sredinama“, rekla je predsjednica Europskog doma Dijana Antunović Lazić.

Projektna koordinatorica Slađana Trbulin dodala je kako je cilj kampa njegovanje tolerancije između triju država Srbije, BiH i Hrvatske koje su preživjele rat.

„Željeli smo prenijeti pozitivnu sliku grada Vukovara“, rekla Trbulin.

IVAN MATIĆ