Marijan Pavliček ima više javljanja za riječ u Saboru od svih zastupnika iz Vukovarsko – srijemske županije zajedno

Foto: Marijan Pavliček

VUKOVAR, Poslije „napornog“ višemjesečnog rada saborski zastupnici su na ljetnoj stanci i godišnjem odmoru. Ovo je vrijeme i da se podvuče crta rada saborskih zastupnika pa i javljanja za riječ u sabornici. Prema službenim statistikama Hrvatskog sabora, zaključno sa 14. srpnjem 2022. godine, najveći broj javljanja imao je predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Službeni podaci kažu kako je se Pavliček za riječ javio 378 puta. Po broju javljanja za riječ, od saborskih zastupnika 5. izborne jedinice, slijedi Ružica Vukovac (nezavisni) s 342 javljanja, Ljubica Maksimčuk (HDZ) 235, Nikola Mažar (HDZ) 189, Marina Opačak Bilić (socijaldemokrati) 166, Ankica Zmaić (HDZ) 140 kao i Anamarija Blažević (HDZ) 110.

Svi ostali zastupnici iz 5. izborne jedinice imaju manje od 100 javljanja. Prvi na listi onih s dvoznamenkastim brojem javljanja je Pero Ćosić (HDZ) 82, a zatim slijede Mladen Karlić (HDZ) 48, Josip Šarić (HDZ) 41, Marijana Balić (HDZ) 30 te predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava s 24 javljanja. Na dnu se nalazi Vinko Grgić (nezavisni) sa svega 3 javljanja za riječ do sada.

Kada se gledaju sva javljanja interesantno je kako Pavliček ima više javljanja od ostalih 3 zastupnika iz Vukovara zajedno (Mažar, Balić i Penava) ali i više od svih zastupnika iz Vukovarsko – srijemske županije zajedno. Naime, Pavliček ima sam 378 javljanja, a zastupnici Mažar, Karlić, Šarić, Balić i Penava zajedno imaju 332 javljanja.