Požari na gospodarskim objetima u Otoku i kod Ivankova

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su jučer, 9. kolovoza, na području PU zabilježena dva požara na građevinskim objektima.

Prvi požar izbio je oko 4,25 sati na postrojenju za biomasu na farmi u blizini Ivankova uslijed kvara i oštećenja na kablu elektromotora. Požar su lokalizirali pripadnici JVP Vinkovci i DVD Ivankovo. Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Oko 9 sati u Otoku je izbio požar na silosu u kojem je uskladištena stočna hrana, uslijed samozapaljenja izazvanog kemijskom reakcijom. Požar su lokalizirali pripadnici DVD Otok. U požaru nije bilo ozlijeđenih, a materijalna šteta nastala tvrtki iz Požege cijeni se na iznos od više desetaka tisuća kuna.

O oba događaja policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće. U prometnoj nesreći u Rajevom Selu jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u prometnim nesrećama u Gradištu i Županji nastupila samo materijalna šteta.