HNK Vukovar 1991 plasirao se u 1/2 finale Kupa NS Vukovar, NK Vuteks Sloga pružio odličan otpor favoriziran gostima

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Momčad HNK Vukovara 1991 plasirala se u polufinale Kupa Nogometnog središta Vukovar nakon što su u gradskom derbiju rezultatom 2:0 pobijedili momčad Vuteks Sloge. Golove za Vukovar postignuli su Robin u 48 minuti i Barišić u 70 minuti.

Bila je ovo generalna proba HNK Vukovara 1991 pred početak prvenstva u 1.HNL u koju su se plasirali Vukovarci nakon što su postali prvaci HNL Istok i pokazali najviše u dodatnim kvalifikacijama dok momčad NK Vuteks Sloge ima još desetak dana do početka prvenstva. Očekivano je ovo bila zanimljiva utakmica u kojoj je momčad HNK Vukovara slavila i na kraju ipak pokazala više od trećeligaša Vuteks Sloge. Međutim, prvo poluvrijeme bilo je 45 minuta koji bi trebali zabrinuti trenera HNK Vukovara 1991 Miroslava Bojka.

Naime, tijekom tih 45 minuta na terenu se nije vidjelo tko igra 1HNL, a tko 3.HNL, odnosno nije se vidjela razlika od dva ranga natjecanja. Prvo poluvrijeme prošlo je u izjednačenoj igri tijekom koje je domaćin, NK Vuteks Sloga, imao bolje prilike za postizanje golova. Domaćini su bili izjednačeni u svim elementima igre pa čak i u većini duela brži i spretniji. Ipak, prvih 45 minuta završilo je bez golova. U pauzi Bojko odmah pravi tri izmjene te već u 48 minuti dolaze do vodstva. U nastavku utakmice igrači HNK Vukovara 1991 su odrađivali posao s tim da su do kraja utakmice mogli postići i još neki pogodak. HNK Vukovar 1991 prvu utakmicu 1.HNL igra u subotu u gostima protiv momčadi Dubrava Tim kabela.

Poslije viđenoga u utakmici Kupa puno više zadovoljniji, iako su na kraju očekivano izgubili, može biti trener momčadi NK Vuteks Sloge Milan Krajnović. Njegovi igrači su, iako igraju dva ranga niže, pružili odličan otpor i tijekom prvoga poluvremena pokazali i dokazali da mogu igrati i protiv jačih momčadi. Domaćini su dobro stajali na terenu te imnali i nekoliko dobrih prilika. Prvenstvo u 3.HNL Istok počinje 13/14 kolovoza, a sve ukazuje kako će NK Vuteks Sloga biti ravnopravan sa svim ostalim trećeligaškim momčadima.

NK VUTEKS SLOGA – HNK VUKOVAR 1991 0:2

Strijelci: 0:1 Robin 48 minuta, 0:2 Barišić 70 minuta

Suci: Bruno Luketić Nikola Pantić Matija Karaula

Delegat utakmice: Dalibor Pavlović  

NK Vuteks: Bombini Jelečki Jakovljević (90 Tijanić) Bingulac Križanović (90 Šarić) Marić (90 Božić) Tunjić Lukić (72 Popin) Vuksanović (67 Zekić) Gagulić Mirosavljević Božić – trener Milan Krajnović

Na klupi za pričuve bili su još Malinović i Đukić

HNK Vukovar 1991: Marijanović Jukić (46 Baltić) Biljan (83 Musterdanagić) Robin Radošević (46 Barišić) Matar (46 Filipović) Aleksić Pavičić Alexander Periša Pelko (60 Lugo Paz)- trener Miroslav Bojko

Na klupi za pričuve bili su još Dubrović i Vuksan