U Vukovaru se održava 11. međunarodna konferencija o javnoj upravi

Foto: Đuro Karalić

U Vukovaru se održava dvodnevna, 11. međunarodna konferencija o javnoj upravi u organizaciji Veleučilišta Lavoslava Ružičke i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, a kojoj je prvoga dana nazočan bio i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavivši u izjavi novinarima optimizaciju javne uprave u Republici Hrvatskoj.

“Svakako možemo razmišljati o optimizaciji javne uprave. Sigurno je digitalizacija nešto što će doprinijeti da javna uprava bude učinkovita i što će  dovesti do smanjenja broja zaposlenika u javnoj upravi, prvenstveno prirodnim odljevom”, kazao ministar Malenica.

Po njegovim riječima u sklopu priprema za provedbu nacionalnog plana oporavka predviđen je niz aktivnosti u javnoj upravi prvenstveno vezanih uz uređenje sustava plaća kao i formiranje jedinstvenih upravnih mjesta.

Dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko Sudarić kazao je kako u radu konferencije sudjeluje 150 autora s 64 stručna rada iz pet europskih zemalja ocijenivši kako konferencija pridonosi prepoznatljivosti veleučilišta i popularizaciji upravnog studija na veleučilištu te su ove godine, po prvi puta, već u prvom upisnom roku popunjena sva mjesta na tom studiju.