Željko Sabo većinom glasova izabran za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Željko Sabo novi je predsjednik Gradskog vijeća Vukovara. Odluka je to koju je na današnjoj konstituirajućoj sjednici donijeta većinom glasova i sa kojom je Ivan Penava osigurao većinu u Gradskom vijeću. Sada koalicija Nezavisna lista Ivan Penava i HKS, zajedno sa glasom Željka Sabe, imaju 10 ruku u Gradskom vijeću koje će u ovome sazivu brojati ukupno 19 članova. Preostalih 9 mjesta imaju vijećnici HDZ-a (5), SDSS-a (2), HNS-a (1) i DSS-a (1).

„Ovo u Vukovaru može biti pokazatelj i svima drugima kako se sve različitosti pojedinaca mogu prevazići ako su u pitanju društveni i zajednički interesi. Pristupio sam ovome nikad iskrenije i očekujem od svih političkih opcija, kao i Vlade RH, da pomognu u rješavanju gorućih pitanja Vukovara. Suradnja sa Ivanom Penavom u Gradskom vijeću jednoglasno je prihvaćena od strane članova Nezavisne liste Željko Sabo“, rekao je Sabo u izjavi novinarima.

Govoreći o današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako se zna tko je izvršna vlast u gradu te da je na ovaj način dobivena i zakonodavna vlast. Prema njegovim riječima izbor je bio ili se dogovoriti s nekim tko je dobio povjerenje građana ili pak ići u nove izbore. Na pitanje novinara je li to na neki način, s obzirom na raniji odnos Penave i Sabe, prijevara birača Penava je pitao tko je po mišljenju novinara i javnosti idealan i koja to stranka u Hrvatskoj nema tih repova?

„Ne treba tražiti „dlaku u jajetu“, prebrojavati krvna zrnca ili tražiti mane. Zna se tko obnaša izvršnu vlast, ovdje je bila riječ o zakonodavnoj vlasti. Svi članovi Gradskoga vijeća su legitimno izabrani od građana i ničiji glas nije manje vrijedan. Očekujem od svih da rade u korist Vukovara i svih njihovih građana, a poziv za suradnju je otvoren ne samo strankama koje su ušle u Gradsko vijeće nego i drugima“, rekao je Penava.