Tek ostaje da se vidi kakva će biti suradnja Penave i Sabe

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Izbor Željka Sabe za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara očekivano je izazvao i niz reakcija vijećnika. Svi oni kroz svoje izjave između redova podsjećaju na veliko političko suparništvo Penave i Sabe pri kojemu je tijekom posljednjih godina bila i teških riječi.

U izjavi novinarima predsjednik vukovarskog HDZ-a Nikola Mažar poručio je kako ostaje za vidjeti koliko će koalicija Ivan Penava – Željko Sabo trajati.

„Biti na vlasti samo radi vlasti nije naša opcija. Vidjet ćemo koliko će ova koalicija biti održiva posebno kada na red dođu osjetljiva pitanja u gradu. Poslije izbora predsjednika Gradskog vijeća birači Ivana Penave i Marijana Pavličeka dobili su Željka Sabu, a birači Željka Sabe u isto vrijeme dobili su Ivana Penavu i Marijana Pavličeka“, rekao je Mažar.

Nenad Bučko (HNS) najavio je kako će djelovati kao oporba kao i da je spreman surađivati na temelju programa i za boljitak grada.

„Predsjednik Gradskoga vijeća dogovoren je između dva kruga izbora za gradonačelnika. I sam sam bio pozivan na odvojene razgovore oko slaganja većine. Kako će na sve gledati birači Penave, Pavličeka i Sabe tek ostaje da se vidi. Isto tako ostaje da se vidi i  kako će se odvijati suradnja gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća oko nekih gorućih pitanja u gradu“, istakao je Bučko.

Dejan Drakulić (SDSS) rekao je kako će se tek vidjeti hoće li grad krenuti prema naprijed ili neće.

„SDSS je bio suzdržan kod izbora predsjednika Gradskoga vijeća, a u daljem radu podržavati ćemo sve što je u interesu građana. Ovo je bila predstava, vidjeli smo tko ima većinu, a sada ćemo vidjeti kako ćemo dalje“, rekao je Drakulić.