Kuterovac: Situacija u kojoj se Cibalia trenutno nalazi zahtjeva drastične poteze i promjene

Foto: HNTV

VINKOVCI, Na odluku Komisije za licenciranje o neizdavanju licence Cibaliji za igranje u Drugoj HNL priopćenjem za javnost reagirao je predsjednik Cibalije Josip Kuterovac.

“HNK Cibalia je danas zaprimila Odluku Odjela za licenciranje pri Hrvatskom nogometnom savezu u kojoj se Cibaliji uskraćuje licenca za igranje u I. HNL i u II. HNL za natjecateljsku 2018/19. godinu.

U odluci su navedeni razlozi odbijanja licence koje se prije svega odnose na financije. U protekla dva tjedna HNK Cibalia je platila sva dugovanja prema državi (porezna uprava), uplatila predstečajnu ratu te riješila dug prema igračima na način da se jedan dio isplatio a za drugi dio se napravila nagodba putem sporazuma sa igračima.

Treba istaknuti da je HNK Cibalia zaključno sa 24.5.2018. podmirila sve financijske obaveze koje su uvjet za izdavanje licence. Isto tako, bitno je naglasiti da je paralelno sa procesom licenciranja HNK Cibalia imala i zahtjevnu organizaciju finala kupa koja je zahtijevala značajne financijske troškove i maksimalni angažman svih djelatnika kluba. Stoga smo i poslali zahtjev prema HNS-u da nam se prolongira rok za dostavu potrebne dokumentacije jer smatramo da za to imamo opravdane razloge.

Odluka o (ne)izdavanju licence je konačna što se tiče Odjela za licenciranju no istu odluku mora potvrditi i Izvršni odbor HNS-a koji može donijeti i drugačiju odluku ukoliko se uvaže svi objektivni razlozi koji su doveli do trenutne situacije.

Bez obzira na konačnu odluku Izvršnog odbora HNS-a, situacija u kojoj se Cibalia trenutno nalazi zahtjeva drastične poteze i promjene. U dogovoru sa većinskim vlasnikom kluba zaključak je da nastavak ovakvog rada i funkcioniranja kluba nije moguće. Klub svoje poslovanje i rad nije prilagodio modernim i prihvatljivim modelima poslovanja. Niti jedan segment kluba ne funkcionira kako bi trebao.

Ove sezone u niži rang natjecanja ispali su pioniri, kadeti, seniori i juniori, niti jedan uzrast nema prihvatljive rezultate i struka mora prihvatiti svoj dio krivice. Od kompletne uprave, trenera i stručnog osoblja očekujem prihvaćanje odgovornosti.

Pozivam sve da zajedništvom vratimo Cibaliu tamo gdje joj je i mjesto. U prvu ligu, ali ovaj puta kao održivi klub na zdravim temeljima”, navodi se upriopćenju za javnost predsjednika HNK Cibalia Josipa Kuterovca.