“Đavolja posla” Teatra Fedra iz Bugojna najbolja predstava na kazališnoj smotri u Retkovcima

Foto: Kazalište Mika Živković

RETKOVCI, Dodjelom nagrada i priznanja u Retkovcima je završila 29. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji na kojoj je, odlukom prosudbenog povjerenstva, najboljom proglašena predstava “Đavolja posla” Teatra Fedra iz Bugojna.

Najbolja predstava prema ocjeni publike bila je predstava “Svastike” Gradskog kazališta mladih Vitez.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Ireni Matković za predstavu “Šokačka safunica 5” Šokačke glumačke družine Matini kripoštoli iz Donje Bebrine, a za mušku Amelu Ugarku za predstavu “Đavolja posla” Teatra Fedra iz Bugojna.

Nagradu za najbolji novi dramski tekst ili prilagodbu teksta primio je Petar Buljević za predstavu “Ja sam dama…” Gradskog teatra Mali Princ Omiš, a za najbolju režiju Karlo Kučanda za predstavu “Božanstvena parodija” Gradskog kazališta Đurđevac.

U kategoriji Najbolja scenografija nagrada je pripala Josipu Grgiću i Josipu Žigmundovcu za predstavu “Tri jablana” Gradskog amaterskog kazališta Županja, a u kategoriji Najbolja kostmografija Ansamblu predstave “Šokačka safunica 5” Šokačke glumačke družine Matini kripoštoli iz Donje Bebrine.

Prosudbeno povjerenstvo činili su Selena Andrić, akademska glumica i asistentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Alen Biskupović, teatrolog, kazališni kritičar i docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku te Maja jakšić, glumica Kazališta „Mika Živković“ Retkovci.

Najvjerniji gledatelji predstava bili su Stjepan Labazan iz Retkovaca i Paško Barunčić iz Ivankova.

Posebno priznanje za izniman doprinos i pomoć u razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma Vukovarsko-srijemske županije dobio je Ilija Červen iz Vinkovaca.