Misnim slavljem obilježena 50. obljetnica vinkovačke Župe sv. Nikole

Foto: djos.hr

VINKOVCI, U župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa u Vinkovcima u nedjelju je misnim slavljem obilježena 50. obljetnice od osnutka župe, a misno slavlje predvodio je Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit.

„Ovim misnim slavljem Bogu zahvaljujemo za 50 godina života ove župe. U svoje molitve uključujemo sve koji su molili, radili, pomagali, sebe ulagali da bi župa napredovala”, kazao je domaći župnik, velečasni Stjepan Podboj na početku misnog slavlja kojemu su, pored velikog broja vjernika, nazočni bili i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Riječi pozdrava i čestitke u povodu zlatnoga jubileja uputio je nadbiskup Hranić i podsjetio na dan osnutka župe 1. siječnja 1967. godine, dekretom pokojnog biskupa Stjepana Bäuerleina.

„Kroz gotovo 40 godina župna se zajednica okupljala i rasla u adaptiranoj obiteljskoj kući, a na današnji dan prije 11 godina, 19. veljače 2016. godine, svečano je bila posvećena ova vaša župna crkva. Župa sv. Nikole, biskupa u Vinkovcima osnovana 1. siječnja 1967. godine diobom od, do tada jedine župe u Vinkovcima ‘Velike crkve’“, rekao je nadbiskup, a prenosi web portal nadbiskupije.

Domaćem župniku, zaslužnom župljaninu Luki Šibaliću i crkvenom zboru župe nadbiskup je u znak zahvale za predani rad i zalaganje uručio prigodne medaljone.