Započela nova školska godina, učenika i ove godine manje, problemi isti

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, VUKOVAR, Povodom početka nove školske godine župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić uputio je čestitku svim učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u školstvu.

„Drage učenice i učenici, poštovane učiteljice i učitelji, profesorice i profesori, cijenjeni roditelji! Za početak nove školske godine 2018./2019. godine, svim učenicima, a posebno prvašićima, koji će po prvi puta sjesti u školske klupe, želim mnogo uspjeha u učenju, da uz dječju zaigranost svoje školsko vrijeme provodite što bolje i uspješnije u stjecanju novih znanja, vještina i spoznaja. Vjerujem kako ćete upoznati i nove prijatelje, koji će biti prisutni tijekom svih godina školovanja te pomagati jedni drugima, ali i lakše izvršavati školske obveze.

Svim nastavnicima i profesorima, želim neka budu što uspješniji u odgoju i obrazovanju učenika, uz izraze podrške i ohrabrenja da ustrajete u vašoj plemenitoj odgojno-obrazovnoj misiji, jer učenici od vas dobivaju potrebna znanja koja će im omogućiti da pridonesu razvoju našeg društva. Cijenjenim roditeljima, želim mnogo strpljenja, razumijevanja  i dobre volje u odgoju svoje djece, sa željom da se ispune sve vaše nade i očekivanja te vaša djeca postignu što bolje ocjene i dobre rezultate.

Želim svima vama uspješan početak nove školske godine!“, stoji u čestitci župana Bože Galića.

Prvoga dana nove školske godine gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je OŠ Siniše Glavaševića gdje je podsjetio kako gradske vlasti na razne načine pomažu roditeljima.

„Već petu godinu za redom Grad Vukovar nastavlja dobru praksu osiguravanja besplatnih udžbenika za sve vukovarske osnovnoškolce. Također, i ove godine učenici će dobiti i komplete bilježnica kao i preobuku za nastavu. Za nabavu 1494 nova udžbenika Grad je u Proračunu osigurao 300.000 kuna. Naše osnovnoškolce od prvoga će dana škole na klupama čekati besplatni udžbenici i komplet bilježnica. Gradska tvrtka Vodovod grada Vukovara financira 1901 komplet bilježnica za čega ove godine izdvaja 200.000 kuna. Bilježnice su i ove godine ukrašene slikama motiva grada Vukovara te prigodnim tekstovima. Ovime od malih nogu kod naših najmlađih sugrađana nastojimo razvijati i njegovati ljubav prema našem gradu. I ove godine za preobuku svih učenika osnovnih škola Grad Vukovar osigurao je 200.000 kuna. Za učenike od 1. do 4. razreda osigurano je 941 par cvički, a za učenike od 5. do 8. razreda osigurano je 955 pari startasica što je ukupno 1896 pari preobuke. Na ovaj način nastojimo promovirati lokalpatriotizam i tvrtku Borovo, rekao je Penava.