Lider raspisao natječaj za nagradu “Hrvoje Mateljić”

Lider objavljuje natječaj za nagradu ‘Hrvoje Mateljić’ za najbolje prošlogodišnje radove novinara koji prate gospodarstvo.

Natječaj traje do 22. travnja 2016. godine.

Nagrada “Hrvoje Mateljić” dodjeljuje se novinarima koji su prema ocjeni žirija imali najbolje radove o gospodarstvu u protekloj godini. Dodjelu nagrade je pokrenula redakcija poslovnog tjednika Lider 2010. u spomen na tragično preminuloga kolegu Hrvoja Mateljića.

Nagrada se dodjeljuje u 2 kategorije:
novinaru za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljenje u tiskanom ili digitalnom mediju
novinaru za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV)

Nagrada se dodjeljuje jednoj osobi u svakoj kategoriji u obliku posebnog priznanja i novčanom iznosu od 10.000 kuna.

Sadržaj

1). Uvjeti prijave za novinske priloge objavljenje u tiskanom ili digitalnom mediju

Na natječaj se mogu prijaviti zaposleni, slobodni ili honorarni novinari i vanjski suradnici novina ili internetskih portala s gospodarskim rubrikama ili specijaliziranih za gospodarstvo.
Uvjet je da novinar ili novinarka koji žele sudjelovati na natječaju imaju u prijašnje tri godine objavljena najmanje 24 novinska priloga o gospodarskim temama te ostvaren prihod od novinarstva.
Kandidati se na natječaj mogu prijaviti osobno, na prijedlog kolega ili redakcija u kojima surađuju. Prijave i radovi se šalju elektronskim putem u PDF formatu.
Prijavnica mora sadržavati:
– ime i prezime
– podatke za kontakt
– naziv matične redakcije
– najviše 5 najboljih radova u 2015. prema ocjeni autora uz podatke o datumu i mjestu objave

2. ) Uvjeti prijave za radove emitirane na elektroničkim medijima (TV, radio)

Na natječaj se mogu prijaviti zaposleni, slobodni ili honorarni novinari i vanjski suradnici televizijskih, radijskih i digitalnih medija na kojima se emitiraju emisije koje uključuju gospodarske teme ili specijalizirane za gospodarstvo.

Uvjet je da novinar ili novinarka koji žele sudjelovati na natječaju imaju u prijašnje tri godine emitiranih najmanje 18 novinarskih radova o gospodarskim temama te ostvaren prihod od novinarstva.
Kandidati se na natječaj mogu prijaviti osobno, na prijedlog kolega ili redakcija u kojima surađuju. Prijave i radovi se šalju elektronskim putem ili na digitalnom mediju u jednom od standardnih digitalnih formata (mp3, mp4, mpeg…)

Prijavnica mora sadržavati:

– ime i prezime
– podatke za kontakt
– naziv matične redakcije
– najviše 5 najboljih radova u 2015. prema ocjeni autora koji uključuju: prilog, reportažu, intervju, studijsku rubriku, reportaža + razgovor ili emisiju (ukoliko se radi o autorskoj emisiji…ne uključujući mozaične) uz podatke o tome gdje i kada je rad objavljen

Radove možete poslati e-mailom na biljana.starcic@liderpress.hr ili na digitalnom mediju poštom na adresu:
• Lider, Savska 41, 10 000 Zagreb s naznakom ‘Za natječaj za dodjelu Nagrade Hrvoje Mateljić’

O najboljima odlučuje žiri sastavljen od urednika uglednih gospodarskih redakcija i predstavnika gospodarskih institucija. Konačna odluka žirija biti će objavljena na svečanoj dodjeli u Zagrebu.

Kontakt za dodatne informacije:
Biljana Starčić 091 6333 521 mail: biljana.starcic@liderpress.hr

LIDERPRESS.HR/ĐURO KARALIĆ