Predstavljene knjige vinkovačkog paroha Predraga Azapa

VINKOVCI, U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci predstavljene su knjige stavrofora Predraga Azapa, vinkovačkog paroha ”Kad je Bog na prvom mestu, sve je na svom mestu!”, ”Svetitelji božji: lekari u svim bolestima: duhovna medicina” i ”30 dana s Bogorodicom”.

“Ovim knigama autor šalje divne poruke svojim čitateljima i vjernicima. Kroz knjige saznajemo i o samom autoru, a to je da je prota Predrag vrijedan i uporan u iznalaženju načina kako pristupiti vjernicima jer u ovim knjigama je pregršt tema iz svakodnevnog života”, rekao je predstavljajući knjige protojerej-stavrofor Slobodan Lalić, direktor Srpske pravoslavne gimnazije ”Katarina Kantakuzina Branković’ u Zagrebu.

Po riječima paroha Predraga Azapa, sve tri knjige nastale su u posljednje dvije godine.

“Knjiga ”Kad je Bog na prvom mestu, sve je na svom mestu!” nastala je u vrijeme kada sam bio urednik časopisa Eparhije osječko-poljske i baranjske ”Preobraženje” dok sam u knjizi ”Svetitelji božji: lekari u svim bolestima: duhovna medicina” opisao 12 svetaca pravoslavne vjere koji su živjeli u određenom periodu i sami su bolovali od određenih bolesti, ali su i bili liječnici”, naveo je Azap.

Treća pak knjiga, ”30 dana s Bogorodicom” namjenjena je vjernicima te im savjetuje da ne propuste niti jedan dan, a da se ne pomole i ne zatraže zaštitu majke Isusove.

Dijelove iz knjiga čitali su učenici zagrebačke pravoslavne Gimnazije, dok je u glazbenom dijelu nastupio narodni frulaš i gajdaš Stanimir Perić, te Etno Grupa ”Đurđevak”.

ĐURO KARALIĆ