HSP AS: vola se veže za rogove, čovjeka za riječ, a političke stranke za potpisane sporazume

Foto: HSP AS

VUKOVAR, U povodu odluke vukovarskog HSS-a da raskine dosadašnji koalicijski sporazum s vukovarskim HDZ-om i HSP AS koji je potpisan uoči lokalnih izbora 2014. godine, priopćenjem za javnost oglasio se HSP AS iz kojeg poručuju kako im je neprihvatljivo da bilo koja stranka ili pojedinac radi svojih sitnih, parcijalnih interesa i sinekura raskida sporazum.

“Istoga dana kada je raskinuo sporazum s HSP AS i HDZ-om, Nikola Volarević je u društvu svog novog predsjednika Krešimira Beljaka vrijeme u Vukovaru provodio sa Željkom Sabom te tako najavio u kojem smjeru ide HSS na gradskoj, a bojimo se i županijskoj te državnoj razini”, navode iz HSP AS.

Ističu kako je HSS koaliciju razvrgnuo samo nekoliko dana nakon što je domoljubna većina u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije predsjednika vukovarskog HSS-a Nikolu Volarevića izabrala za člana Upravnog vijeća Opće bolnice Vukovar. Poručuju kako će u cilju “preventivnog djelovanja na ovako ponašanje koalicijskih partnera koji su spremni na sve kako bi ostali na vlasti” u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije tražiti smjenu Nikole Volarevića u Upravnom vijeću vukovarske bolnice.

“Vola se veže za rogove, čovjeka za riječ, a političke stranke za potpisane sporazume. Za HSP AS potpisani sporazumi predstavljaju svetinju, od lokalne do nacionalne razine, stoga nam je neprihvatljivo da bilo koja stranka ili pojedinac radi svojih sitnih, parcijalnih interesa i sinekura raskida sporazum”, navodi se između ostalog u priopćenju za javnost HSP AS .

Iz te stranke dodaju kako godinu dana prije lokalnih izbora HSP AS točno zna tko su mu potencijalni partneri na lokalnoj razini, a to “definitivno nisu niti SDP, HNS, SDSS ili Željko Sabo s kojima HSS-ovci očito imaju previše prisne odnose da bi bili slučajni”.

ĐURO KARALIĆ