Vinkovci: premijerno izveden “(Slučajni) Perverznjak”

VINKOVCI, U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima u utorak je premijerno izvedena monodrama američkog autora Andrewa Goffmana “(Slučajni) Perverznjak” u režiji Gorana Grgića i izvedbi glumca Kazališta “Joza Ivakić” Vladimira Andrića.

Riječ je o hrvatskoj praizvedba teksta “Slučajni perverznjak” Andrewa Goffmana koja već godinama igra na Broadwayu te je u Greenwich Vilageu u New Yorku imala više od 1200 izvedbi, a prati iznimno duhovitu životnu priču o seksualnom sazrijevanju jednog muškarca.
Predstava je odigrana pred punim kazalištem, a gledatelji su dugotrajnim pljeskom nagradili glumačko umjeće Vladimira Andrića koji je već sedam godina član profesionalnog glumačkog ansambla vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića. Goranu Grgiću, prvaku Drame HNK u Zagrebu, rad na “(Slučajnom) Perverznjaku” bio je ujedno debitantski kao redatelju.
“Nadam se da će se predstava svidjeti publici i da će imati dug život”, kazao je uoči premijere Goran Grgić dodajući kako je dugo tražio glumca za ulogu u “Perverznjaku” i da ga je konačno našao u Vladimiru Andriću.
ĐURO KARALIĆ