Emisija o životu Srba u Hrvatskoj prikazivati će se na RTRS-u

BANJA LUKA, VUKOVAR, Sukladno potpisanom Sporazumu Radio televizija Republike Srpske (RTRS) proizvoditi će posebne informativne emisije namijenjene pripadnicima srpske nacionalne manjine koji žive na istoku Hrvatske. Rezultat je to Sporazuma, koji je potpisan u Banja Luci, između predsjednika Zajedničkog vijeća općina (ZVO) Dragana Crnogorca i Glavnog ravnatelja RTRS-a Draška Milinovića.

„Srbi na istoku Hrvatske su u informativnoj blokadi. Vjerujem kako ćemo je na ovaj način razbiti“, rekao je Crnogorac nakon potpisivanja Sporazuma.

Pojašnjavajući detalje Sporazuma Milinović je rekao kako će se na RTRS-u emisija pod nazivom „Kronika Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema“ emitirati dva puta mjesečno uz dva reprizna termina. U emisiji će biti prilozi koji će govoriti o životu Srba u Hrvatskoj. Emisija s istim nazivom do sada je emitirana i na Radio televiziji Vojvodine (RTV) koju su također činili prilozi o životu Srba u Hrvatskoj. Za sada nije poznato hoće li se nastaviti prikazivati Kronika i na RTV-e ili neće.

IVAN MATIĆ