Župan Galić primio sudionike Festivala glumca

VUKOVAR, Svake godine, za vrijeme održavanja Festivala glumca, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije organiziraju, sada već tradicionalno, primanje glumaca te je tako glumce primio župan Božo Galić, zajedno sa savjetnikom za obrazovanje, šport, turizam i kulturu i dopredsjednikom Festivalskog odbora Grgom Krajinom, te v.d.pročelnikom UO za kulturu i turizam i članom Festivalskog odbora Viktorom Lukačevićem.

Župan Božo Galić je, uz pozdravne riječi, upoznao sudionike s karakteristikama Vukovarsko-srijemske županije te se zahvalio glumcima na sudjelovanju na ovogodišnjem Festivalu glumca, navodeći kako će, kao i dosadašnjih godina, nastaviti podržavati Festival.

“Formalno i neformalno smo razgovarali s glumcima. Neki od njih su prvi puta u našoj županiji i nastupaju u našim gradovima pa smo ih upoznali s našim krajem. Veselimo se Festivalu glumca, glumci vole doći k nama, a mi ih volimo lijepo dočekati i primiti”, istaknuo je Galić.

Na prijemu su županu zahvalili izvršni producenti Festivala glumca – ispred Hrvatskog društva dramskih umjetnika Marija Filipović i ispred Agencije Asser Savus iz Vinkovaca Himzo Nuhanović te glumac Ivo Gregurević, koji je ove godine i glumački domaćin Festivala glumca.

Izbornik ovogodišnjih predstava Enes Kišević izrazio je zadovoljstvo odabranim predstavama, ljubaznošću domaćina, te interesom publike koja dolazi gledati predstave. Nakon susreta s predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije, sudionici Festivala obišli su Gradski muzej Vukovar kao i Muzej vučedolske kulture.

ĐURO KARALIĆ