Vukovarski HDZ: Presuda Tomislavu Josiću je sramotna i donesena u političke svrhe

Foto: Ilustrativna fotografija

VUKOVAR, Gradski odbor HDZ-a Vukovar presudu Općinskog suda čelniku Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara Tomislavu Josiću smatra sramotnom te da je donesena u političke svrhe. Vukovarski HDZ podsjeća kako se Josić tereti da je 2. rujna 2013. godine organizirao i kanalizirao okupljene građane koji su toga dana razbili nekoliko dvojezičnih ploča postavljenih toga jutra.

„Poštujući odluku suda ipak smatramo kako je ona donesena u političke svrhe jer nije bilo nikakvih dokaza ni indicija da je Tomislav Josić toga dana organizirao okupljanje građana pred postavljenim dvojezičnim pločama“, navode iz vukovarskog HDZ-a.

Dodaju i kako su već spominjali da je samo postavljanje dvojezičnih ploča u suprotnosti s odredbama Ustava Republike Hrvatske te da je to izazvalo određeni revolt kod građana Vukovara koji su se samoinicijativno okupili kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo.

„Pred sudom nisu priloženi nikakvi dokazi koji bi upućivali na aktivnosti Josića u vrijeme postavljanja dvojezičnih ploča te stoga ne vidimo pravnu kaznenu ili prekršajnu odgovornost gospodina Josića. Jedini krivac okupljanja građana i njihove naknadne aktivnosti, a pri tome mislimo na lupanje dvojezičnih ploča, jest Vlada Republika Hrvatske na čelu s gospodinom Zoranom Milanovićem, koja je naredila postavljanje dvojezičnih ploča mimo svih utvrđenih zakonskih odredbi te tako izazvala burne reakcije kako građana Vukovara, tako i svih građana Republike Hrvatske koji još uvijek čekaju da pravda i ruka zakona kazne sve one koji su vršili agresiju na grad Vukovar i Republiku Hrvatsku“, stoji u priopćenju vukovarskog HDZ-a.

IVAN MATIĆ