Vukovarski pogon tvrtke Bijuk – CNT ima velike poslovne planove

VUKOVAR, Prije sedam godina, točno u vrijeme počeka velike gospodarske krize,  na vukovarskoj Trpinjskoj cesti s radom je započela tvrtka koja je tada imala četiri zaposlena. Sedam godina kasnije tvrtka Bijuk – CNT, koja je u međuvremenu postala dio Bijuk grupacije, zapošljava 24 radnika i smještena je na Priljevu u zgradi koja je građena za potrebe jedne tvrtke koja nikada nije ni započela s proizvodnjom u planiranom obimu.

 „Prije dvije godine postali smo dio tvrtke Bijuk koja nosi naziv prema vlasniku tvrtke, Petru Bijuku iz Samobora, dok kratica CNT znači centar naprednih tehnologija. Bavimo se proizvodnjom vlastitih strojeva i opreme kao i servisom i nabavkom dijelova. Radimo najviše za prehrambenu industriju.  Pružamo širok asortiman tehničkih usluga u dijelu automatike, pneumatike, klimatizacije, elektrotehnike, strojarstva, energije te povezanog industrijskog programiranja i projektiranja“, rekao je vršitelj dužnosti direktora tvrtke Bijuk – CNT Darko Jurić.

Dodaje i kako im je u planu dalje širenje tvrtke i njenih kapaciteta tako da bi broj zaposlenih ubrzo mogao biti i udvostručen. Novi poslovi se stalno ugovaraju, a isto tako radi se i na osiguravanju kvalitetnih strojeva i opreme. Upravo radi poslovnih planova Bijuk – CNT je u stalnoj potrazi za kvalitetnim i stručnim kadrovima. Jurić kaže kako tvrtka i sama obučava i osposobljava djelatnike ali i da prije zapošljavanja svi prolaze kroz rad od nekoliko mjeseci u samom sustavu tvrtke kako bi vidjeli jesu li za taj posao ili nisu.

„Osobe koje su u našu tvrtku uvijek dobrodošle su projektanti, inženjeri elektrotehnike i strojarstva s dobrim informatičkim vještinama, industrijski programeri te elektrotehničari, strojarski tehničari, bravari i osobe sličnih zanimanja. Proizvodnja koju obavljamo, zahtjeva i kvalitetne zavarivače, osobito TIG postupkom“, rekao je Jurić.

Tvrtku Bijuk – CNT posjetio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji se tom prilikom upoznao s radom tvrtke i njenim planovima.

„Ova tvrtka je jedna jako dobra priča. Uz pomoć gradske uprave preselili su se u ove prostore koji su 6 godina propadali. Unutrašnjost objekta je bila devastirana maksimalno pri čemu je mnogo toga prodano u sekundarne sirovine. I Bijuk – CNT primjer je koliko smo napravili u ovih godinu i pol – dvije. Naš fokus je gospodarstvo. Podsjećam kako je u gradu u zadnjih godinu i pol dana otvoreno nekoliko proizvodnih tvrtki gdje je zaposleno na desetine djelatnika. To su impozantni podaci“, rekao je Penava.

IVAN MATIĆ