HSP AS obilježio osmu obljetnicu osnutka

Foto: HSP AS

VINKOVCI, Prije točno osam godina na današnji dan, U Bapskoj je osnovana Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS).

Povodom osme obljetnice od osnutka stranke izaslanstvo HSP AS odalo je počast Ocu Domovine dr. Anti Starčeviću na njegovom posljednjem počivalištu u Šestinama kraj Zagreba polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom. Izaslanstvo je predvodio glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

“Ponosni smo da je HSP AS postao i ostao stožerna pravaška stranka koja  dosljedno baštini i provodi pravaštvo i starčevićanstvo kao jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor. Ponosni smo i na činjenice da pojmovi politički konformizam i politička trgovina ne stanuju u našim redovima. Naš politički put, kratak ali trnovit, nema alternative radi obveze prema onima koji nisu više s nama jer su svoje živote položili u stvaranju,  obrani i očuvanju suverene, nezavisne, samostalne i jedine nam Hrvatske. U skladu s tim činimo sve da Hrvatsku uredimo na način kakvom su je oni sanjali”, poručuju iz HSP AS.

Ističu kako u vremenu koje predstoji, HSP AS sa svojih više od 14 tisuće članova, na čelu s predsjednikom stranke Hrvojem Ničeom spremno ulazi u nove političke utakmice u kojima će promišljati prošlost, a živjeti sadašnjost.

“Lustracija hrvatskog društva je jedan od temeljnih preduvjeta kako bismo započeli bolje sutra, osigurali mladima ostanak u Hrvatskoj stvarajući preduvjete za život dostojan čovjeka. Hrvatskoj danas više nego ikada treba demografska, gospodarska, demokratska i moralna obnova koja je nemoguća bez snažne domoljubne stranke koja beskompromisno štiti nacionalne interese kao što je HSP AS”, zaključuju iz HSP AS u prigodi obilježavanja osme obljetnice osnutka.