Lukenda: Zadovoljni smo učinjenim u proteklom razdoblju, posebice podrškom građana inicijativi HSU-a protiv poskupljenja dopunskog osiguranja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U Velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima u četvrtak je održana izvještajna skupština Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je predsjednik podružnice Marinko Lukenda iznio rezultate rada u proteklom razdoblju i najavio nove akcije, a pored članova podružnice, Skupštini je nazočan bio i predsjednik stranke Silvano Hrelja.

“Možemo se pohvaliti da smo osnovali jednu novu organizaciju, u Tovarniku i da su još dvije u nastajanju, u Gradištu i Lovasu, a što se tiče akcije prikupljanja potpisa u svezi inicijative protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenmog osiguranja i povećanje cenzusa, moram reći da smo u Vinkovcima prikupili preko dvije tisuće potpisa i s tim smo zadovoljni”, istaknuo je Marinko Lukenda.

Foto: Đuro Karalić

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja kazao je kako je spreman, ukoliko vladajući odbiju inicijativu HSU-a dovesti autobuse umirovljenika pod prozore premijera Plenkovića.

“Ići ćemo premijeru Plenkoviću pod prozore, svaki tjedan pet autobusa punih onih koji su izgubili dopunsko zdravstevno osiguranje”, najavio je Hrelja u razgovoru s novinarima uoči izvještajne skupštine.

Gošća skupštine bila je nezavisna gradska vijećnica u Gradskom vijeću Vinkovaca Mirna Krajina-Andričević, koja je nedavno istupila iz HNS-a, rekavši kako je i ranije imala dobru suradnju s HSU-om.

“Moramo surađivati u Gradskom vijeću na dobrobit svih našim sugrađana”, kratko je poručila Krajina-Andričević.