U gradskoj upravi Vinkovaca prijem za Mateu Marušić, dobitnicu Nagrade hrvatskog glumišta

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić primio je danas mladu glumicu Gradskog kazališta Joze Ivakića Mateu Marušić kako bi joj čestitao na osvojenoj Nagradi hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28 godina koju je ova nadarena glumica dobila za ulogu Laure Wingfield u predstavi „Staklena menažerija“ matične kazališne kuće i u režiji Dražena Ferenčine.

“Posebno mi je drago što naše kazalište ima dva profesionalna glumca, oba mlada i vrlo uspješna, a to je na ponos i diku i kazalištu i Vinkovcima. Time se polako vraćamo na stare staze kada su Vinkovci bili kulturno čvorište, a nadam se kako će kazalište i njegovi glumci tomu još više doprinijeti”, kazao je tom prigodom Gabrijel Šokičić.

Zahvaljajući na čestitkama, Matea Marušić kazala je kako joj je bila čast primiti Nagradu hrvatskog glumišta rekavši kako je imala sreću raditi u vinkovačkom kazalištu s odličnom glumačkom ekipom i odličnim redateljem.

“Trenutačno sam u našem kazalištu angažirana na radu u predstavi „Štajga“ po romanu Ivane Šojat i u režiji Jasmina Novljakovića, čija nas praizvedba očekuje ovoga mjeseca i jako se radujem ulozi koju imam u toj predstavi, koja će se nadam se svidjeti našim sugrađanima jer govori o Vinkovcima i željezničkom čvorištu”, kazala je Matea Marušić koja je u gradsku upravu došla u pratnji ravnatelja Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenka Rečića.

“Naše Gradsko kazalište dalo je puno velikih hrvatskih glumaca, od Vanje Dracha, Ive Gregurevića, Nade Subotić, Rade Šerbedžije i drugih, ali svi su oni postali poznati nakon što su napustili našu matičnu kazališnu kuću. Nagradama su nagrađivani i glumci za uloge koje su glumili u našim predstavama poput Tatjane Bertok-Zupković i Maje Lučić ali, ovo što je ostvarila Mateja Marušić, ostvarila je, po prvi puta, kao dio ekipe Gradskog kazališta Joza Ivakić i na to smo neizmjerno ponosni”, kazao je Zdenko Rečić.