Osječanin 6 godina radio kao učitelj glazbene kulture sa lažnom inozemnom diplomom

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako su na temelju kaznenih prijava tri osnovne škole proveli kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Osijeka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave. Iz policije navode kao je 36 -godišnjak, s ciljem zasnivanja radnog odnosa učitelja glazbene kulture, pribavio krivotvorenu inozemnu diplomu o navodno završenoj visokoškolskoj kvalifikaciji te je upotrijebio prilikom provedbe javnih natječaja za popunu radnog mjesta učitelja glazbene kulture za koje je propisana visoka stručna sprema. Na osnovu iste je sklopio ugovore o radu te od svibnja 2014. godine obavljao profesiju učitelja glazbene kulture u tri osnovne škole. O utvrđenim činjenicama podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, od kojih dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Slakovci, Vukovar) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Ludvinci).

Nesreća sa teže ozlijeđenom osobom dogodila se u utorak, 9,40 sati, na lokalnoj cesti u Ludvincima dok je 45 – godišnjak iz Vere upravljao traktorom vukovarskih registracijskih oznaka koji je na stražnjoj strani nosio poljoprivredni priključak širine 4,20 metara, vlasništvo poljoprivredne tvrtke iz Bobote.

„Kao takav, priključak prelazi dozvoljenu širinu vozila te ga je 45–godišnjak bio dužan prevoziti na posebnoj prikolici ili ishoditi dozvolu za izvanredni prijevoz od nadležnog tijela. Dolaskom do mjesta prometne nesreće u blizini mjesta Ludvinci, 45-godišnjak sa svoje lijeve strane nije ostavio dovoljan razmak između svog vozila i bicikla s kojim se mimoilazio, a kojim je u suprotnom smjeru upravljao 83-godišnjak iz Ludvinaca. Tom prilikom, lijevim bočnim dijelom poljoprivrednog priključka udario je u lijevu nogu i ruku bicikliste koji je uslijed udara pao na kolnik. 83-godišnjaku su u OŽB Vinkovci utvrđene teže ozlijede“, pojasnili su iz PU.

Protiv 45-godišnjeg vozača traktora slijedi kaznena prijava radi sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv tvrtke i odgovorne osobe u tvrtki slijede obvezni prekršajni nalozi.