U pretrazi stana 29-godišnjaka iz Vukovara pronašli marihuanu, ecstazy, MDMA…

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvjestila je kako su postupajući prema oprerativnim saznanjima policijski službenici kriminalističke policije PU zatražili nalog Županijskog suda u Vukovaru te su 12. rujna, izvršili pretragu doma i drugih prostorija 29-godišnjaka u Vukovaru. Tom prilikom pronašli su oko 420 grama opojne droge tipa „marihuana“, oko 266 grama opojne droge tipa „speed“, oko 163 grama droge tipa „MDMA“ i 655 tableta „ecstazy“. Uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, 29-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

U Policijskoj postaji Vinkovci s ispostavom Markušica 12. rujna, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Mirkovaca kojim je utvrđena sumnja kako je počinio tri kaznena djela teške krađe. Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 44-godišnjak je  u tri navrata, od sredine srpnja do početka rujna ove godine, otuđio gorivo iz radnih strojeva tvrtke za razminiravanje koji su se nalazili parkirani u Mirkovcima, u Vukovarskoj ulici. Materijalna šteta za tvrtku sa sjedištem u Nuštru iznosi nekoliko tisuća kuna. 44-godišnjak je uhićen i, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Policija je izvijestila i kako je iz obiteljske kuće  61-godišnjaka u Cvjetnoj ulici u Vinkovcima otuđen je novac i nakit. Provala se dogodila jučer, 12. rujna. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Ilok, Županja, Vinkovci, Vrbanja).