Ipak se kreće! Nadvožnjak za Borince neće ostati na pukom predizbornom obećanju

Foto: hrv.hr

VINKOVCI, Za najduže mjesec dana trebao bi biti raspisan natječaj za izgradnju nadvožnjaka preko nekadašnjeg željezničkog prijelaza u Dugoj ulici, a čijom bi izradnjom sa središtem grada konačno bili povezani stanovnici vinkovačkog prigradskog naselja Borinci.

Najavio je to vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorka ponukan upitom Mostova vijećnika Roberta Rihtara koji se pitanja izgradnje nadvožnjak dotaknuo u okviru rasprave oko usvajanja Master plana razvoja prometa u gradu Vinkovcima. Rihtar nije zaboravio podsjetit kako je prijelaz u Dugoj ulici neposredno prije lokalnih izbora obišla i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac u pratnji čelnika HŽ Infrastruktura te tada poručila kako je izgradnja nadvožnjaka od hitne važnosti.

“Nemojte me držati za riječ, ali za najduže recimo mjesec dana bit će raspisan natječa za izgradnju nadvožnjaka i taj ćemo problem skinuti s dnevnog reda”, kazao je Bosančić rekavši kako je sve dogovoreno s HŽ Infrastrukturom.

Stanovnici Borinaca godinama traže izgradnju nadvožnjaka u Dugoj ulici kod Spačve preko magistralne pruge Zagreb-Vinkovci i niza pruga za teretni promet kako bi bili sigurniji, ali i bolje povezani sa gradskim središtem do kojeg sada dolaze okolnim putem preko Slavije i ulice Kralja Zvonimira.