Vukovarsko – srijemska županija donirala 10 tona jabuka Dubrovačko – neretvanskoj županiji

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

DUBROVNIK, Donacija Vukovarsko – srijemske županije od deset tona jabuka podijeljena je u dubrovačkoj luci Gruž socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko – neretvanske županije.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić izjavio je ovom prilikom kako je riječ o prijateljskoj gesti Vukovarsko-srijemske županije koja na taj način uzvraća tradicionalnu donaciju mandarina.

„Dvanaestu godinu zaredom naša županija uputila je donaciju mandarina u Vukovarsko-srijemsku županiju. Mandarine i jabuke su simbol dobrih odnosa najjužnije i najistočnije hrvatske županije koje ćemo nastaviti njegovati“, rekao je Dobroslavić.

Župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić istaknuo je veliko zadovoljstvo suradnjom između dviju županija.

„Koliko čujem, naše jabuke su stigle u ruke 80-ak korisnika. Kao što je župan Dobroslavić i rekao, ovo je simbol naše dobre suradnje koja će se, uvjeren sam, nastaviti i u gospodarskom, ali i brojnim drugim segmentima“, kazao je Dekanić.

Nakon obilaska u luci Gruž, u palači Ranjina održan je sastanak na kojem se razgovaralo o nastavku ranije započetih oblika suradnje.

„Imali smo ranije inicijative za boljim plasmanom autohtonih proizvoda iz Vukovarsko-srijemske županije na našem području. Imali smo neke konkretne pomake, no malo smo usporili zbog korona-krize. Nastavit ćemo i s ustrajanjima za boljom povezanosti između Vukovara i Dubrovnika, i to preko zračne luke u Osijeku“, rekao je Dobroslavić.