Obavljena primopredaja između novog i starog župana; Dekanić najavio promjene i to na bolje

Foto: Đuro Karalić

Novoizabrani župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić preuzeo je danas upravljanje najistočnijom hrvatskom županijom s čijeg čela, nakon punih 16 godina, odlazi dosadašnji župan Božo Galić.

„Očekujem od svih bivših županovih suradnika, a sada mojih da daju sve od sebe u nastavku posla kako bismo uhvatili još brži i jači tempo za moj prvi mandat. Želja mi je Vukovarsko-srijemsku županiju podići s dna razvojne ljestvice. Teme kojima ću najveću pozornost usmjeriti su gospodarstvo, razvoj i pretpostavke novih i bolje plaćenih radnih mjesta, zaustavljanje iseljavanja, a rezultate očekujem u najkraćem mogućem vremenu”, kazao je Dekanić.

Kazao je i kako želi napraviti iskorak u dijelu rada županijske uprave i tvrtki u vlasništvu županije koji se odnosi na privlačenje investicija.

“Nisam zadovoljan time kako se do sada radilo u tom području i tu želim napraviti iskorak, smanjiti na najmanju moguću mjeru administraciju i ubrzati procese u tom smislu”, najavio je Dekanić rekavši kako očekuje od pročelnika, ravnatelja ustanova te direktora tvrtki u vlasništvu županije da stave manadate na raspolaganje kada to od njih zatraži.

“Promjena će biti i bit će na bolje”, poručio je optimistično novi župan.

“Čestitam novoizabranom županu Damiru Dekaniću te njegovim zamjenicima, Franji Oreškoviću i Srđanu Jeremiću te zahvaljujem kolegi Čurčiću na dosadašnjoj suradnji. Upoznali smo ga sa svim aktivnostima, projektima u tijeku, dali pregled sa svih područja djelovanja te mu predajem dokument u kojem je i financijsko izvješće Županije koja nije u minusu niti je zadužena. Svi ovih godina surađivao sam s Damirom koji je i kao načelnik općine i upravitelj vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma pokazao sigurnost, znanje i volju za nastavak uspješnog rada u narednom razdoblju. Ljestvica je visoko podignuta, posebice sa strateškim projektima, očekujem siguran nastavak i da novi župan bude trajniji i uspješniji od mene u što ne sumnjam”, rekao je Božo Galić na kraju četvrtog mandata župana Vukovarsko-srijemske županije.