Gastronomija tema 7. Turističkog foruma kontinentalnog turizma

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački hotel Slavonija mjestom je održavanja dvodnevnog 7. Turističkog foruma kontinentalnog turizma koji na temu “Gastronomija-turistički proizvod Hrvatske”  organiziraju Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i HGK Županijska komora Vukovar, a koji je okupio sedamdesetak predstavnika turističkog i hotelerijerskog sektora te potpornih institucija.

“Iako je ovo forum kontinentalnog turizma, ovdje su naše kolege iz priobalja od kojih želimo naučiti na koji način su te uspješne turističke destinacije postale i uspješne gastro destinacije”, kazala je direktorica vukovarsko-srijemske TZ Rujana Bušić Srpak.

Podsjetila je na projekt vukovarsko-srijemske TZ “Okusi Srijema i Slavonije” u koji je do sada uključeno osam hotelijersko-ugostiteljskih objekata, a kojemu je za cilj da kada gost dođe u hotelijersko-ugostiteljski objekt na području županije ne bude uskraćen za autohtoni gastro događaj.

“Činimo to na način da mu se kada naruči nešto sa menija Srijema i Savonije servira ukupni autohtoni doživljaj kroz odabranu hranu ali i posebno posuđe u kojem će mu hrana biti poslužena. Idemo čak dotle da imamo i posebne stolnjake sa starinskim motivima kako bi usluga bila kompletna”, navela je Bušić Srpak.

 

Predsjednik HGK Županijske komore Vukovar Ivan Marjanović ocjenio je kako je HGK u interesu uključivanje što većeg broja djelatnika ugostiteljskog i hotelijerskog sektora.

“Cilj nam je i povezati aktere na tržištu sa županijskim komorama te turističkim zajednicama”, rekao je Marijanović.

Jedan od predavača biti će i poznati gastro stručnjak Rene Bakalović po čijem mišljenju Hrvatska ima sjajnu gastro ponudu.

“Volimo se promovirati sportom, a onda prođemo kao košarkaši. A ovdje smo sigurni da kada odaberemo najbolje iz Hrvatske da je to svjetski vrh vrhova”, kazao je Bakalović koji je, kako kaže, veliki zaljubljenik u kontinentalnu kuhinju koja obiluje raznovrsnošću boja i okusa.

 

Forum završava u četvrtak panelom na temu “Domaća hrana u turističkoj ponudi” na kojoj će sudjelovati proizvođači tradicijskih proizvoda i hotelijeri.