Grabar-Kitarović i Vučić prvo se sastaju u blizini Vukovara, a potom idu u Vojvodinu

VUKOVAR, Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i srbijanski premijer Aleksandar Vučić sastat će se u ponedjeljak u Hrvatskoj i u Srbiji i potpisati političku deklaraciju koja će uključiti pitanja manjina, nestalih, granice i sukcesije, najavljuju hrvatski mediji pozivajući se na izvor iz Ureda predsjednice.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i srbijanski premijer Aleksandar Vučić trebali bi se sastati u ponedjeljak najprije u blizini Vukovara, a potom će popodne otići u Vojvodinu i tamo potpisati političku deklaraciju o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja.

“Hrvatska iz svega toga može samo profitirati i to je naš prvi i jedini cilj. Urediti i odmaknuti se od otvorenih pitanja i postaviti temelje dobre volje između političkih čibmenika s jedne i druge strane gdje ćemo zakoračiti u novu sferu odnosa u kojoj se RH i Srbija neće promatrati kao konkurencija, već kao susjedi koji moraju riještiti sva otvorena pitanja i prije svega se okrenuti prema budućnosti”, kazano je iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a prenosi Hina.

Prema najavama beogradskog dnevnog lista Novosti Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić susreli bi se u Dalju gdje bi obišli rodnu kuću znanstvenika Milutina Milankovića i položili vijenac. Potom bi se uputili prema Vukovaru gdje bi održali i određene razgovore.

ĐURO KARALIĆ