Europarlamentarac Karlo Ressler u posjeti Vukovaru

Foto: GO HDZ Vukovar

VUKOVAR, U sklopu obilaska Vukovarsko – srijemske županije hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke Karlo Ressler posjetio je danas Vukovar. Posjetu je započeo na vukovarskom veleučilištu „Lavoslav Ružička“ s članovima Mladeži Hrvatske demokratske zajednice grada Vukovara i županije, kako bi pozdravio uključivanje ove institucije u europski Erasmus program. Susretu su nazočili studenti iz programa razmjene iz Ukrajine i Gruzije uz podršku dekana Željka Sudarića.

„Ovo veleučilište s programima koje nudi, planovima koje ima, proširenjem djelatnosti i studentskim domom koji je povećao kvalitetu života za građane Vukovara, jamče što je moguće napraviti sa znanjem i na razini grada i na razini županije. U tome je ključno povezivanje iskustva, znanja i svih razina vlasti – lokalne, nacionalne i europske“, rekao je Ressler.

Takav pristup su podržali saborski zastupnici iz Vukovara, Marijana Balić i Nikola Mažar, koji je ujedno kandidat za gradonačelnika Vukovara.

„Veseli me što vukovarsko veleučilište nije stalo na onome što je danas jer mi na dnevnoj razini vodimo razgovore kako bi unaprijedili njegov razvoj i stvorili Vukovar kao grad studenata. To se može postići investicijama, infrastrukturnim projektima i povlačenjem sredstava iz europskih fondova“, rekao je predsjednik vukovarskog HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Vukovara Nikola Mažar.

Europarlamentarac Karlo Ressler svojim dolaskom iskazao je i podršku kandidatu Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Vukovara Nikoli Mažaru i zamjeniku Krešimiru Ragužu ističući kako  Programom za Vukovar nude poboljšanje kvalitete života mladih, korištenje njihova znanja kao resursa, a koji uz iskustvo i suradnju mogu napraviti velike pomake i stvoriti sigurniju budućnost u Vukovaru