Deur: HOS nije uopće problem, sve ostalo je stvar privatizacije političkog trenutka koji se događa u predizbornoj kampanji, a to moramo izbjeći

Foto: Đuro Karalić

Saborski zastupnik HDZ-a, vukovarski branitelj Ante Deur optužio je danas iz Vukovara gradonačelnika Ivana Penavu i Domovinski pokret za politizaciju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

“Mi svjedoci vremena, a osobito oni koji smo u politici, ne dozvolimo da 18.11. i žrtve agresije pretvorimo u osobne preferencijalne glasove. To je najružnija priča, da glasove tražimo preko toga dana”, poručio je Deur rekavši kako HOS uopće nije problem jer je riječ o postrojbi koja je sudjelovala u obrani Vukovara i čiji su pripadnici podnijeli žrtvu poput pripadnika ostalih postrojbi koje su 1991. branile Vukovar.

“HOS nije uopće problem. Sve ostalo je stvar privatizacije političkog trenutka koji se događa u predizbornoj kampanji, a to moramo izbjeći. Nakon 20. studenog možemo ponovno krenuti u kampanju, ali 18. 11. je već sada ispolitiziran”, ustvrdio je Deur.

Plakat obilježavanja je po njemu pogrešan i odašilje pogrešnu poruku te za njega treba odgovarati gradonačelnik Ivan Penava jer je donio odluku da ga se takvog prihvati.

“Dan sjećanja na žrtvu Vukovara nije običan dan. To je hodočašće hrvatskog naroda i treba sve učiniti da taj dan protekne s pijetetom i bez politike. Nažalost, već su učinjene neke stvari pogrešno i umjesto da njegujemo zajedništvo, radi se na razjedinjavanju hrvatskih branitelja”, kazao je Ante Deur koji je bio nazočan obilježavanju 32. obljetnice sloma obrane Lušca.