Ukupno 60 učenika iz Vinkovaca dobilo gradsku stipendiju

Foto: Ilustracija

VINKOVCI, Kao pomoć roditeljima i učenicima u ovoj školskoj godini, Grad Vinkovci je iz gradskog proračuna osnovnoškolcima i srednjoškolcima dodijelio 2.454 novčane potpore u raznim oblicima, ukupno 1,3 milijuna kuna. Jedna od mjera su i učeničke stipendije koje, uz prosjek ocjena od najmanje 4,5 kao osnovni uvjet, Grad isplaćuje kroz 10 jednakih rata od po 300 kuna.

Prve uplate učenicima koji su zadovoljili sve uvjete za dobivanje stipendije očekujemo ovih dana, nakon potpisivanja ugovora. Bodovanje pristiglih zahtjeva odrađeno je temeljem zadanih kriterija odnosno gledao se uspjeh u učenju, uspjeh na natjecanjima znanja te na kraju i socijalni status kandidata. Podnesena su 83 zahtjeva, a pravo na učeničku stipendiju ostvarilo je 60 učenika koji su temeljem bodovanja prema kriterijima iz Natječaja ostvarili najviše bodova“, rekla je  pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.

Uz učeničke stipendije, dodaje, srednjoškolcima je osiguran i besplatan gradski prijevoz za trajanja nastave te pomoć roditeljima učenicima prvih razreda. Na račune roditelja i skrbnika tako su uplaćene naknade u visini od 1.000 kuna, za što je Grad ove godine osigurao 350.000 kuna.

„Imamo ovih dana puno upita i oko uplata 1.000 kuna za učenike prvih razreda osnovnih škola pa bi se nadovezala i na tu temu. Naime, sredstava su prvo uplaćena roditeljima i skrbnicima prvih razreda srednjih škola iz razloga što su ti zahtjevi ranije pristigli i obrađeni. Sada je završena i obrada zahtjeva za osnovne škole te s uplatama krećemo sljedeći tjedan“, kaže Vinković.

Ove godine neće biti svečane podjele ugovora učenicima koji su ostvarili pravo na učeničke stipendije, organizirano je samo pojedinačno potpisivanje ugovora zbog svima dobro poznatih epidemioloških razloga.