Na razini županije potpisana koalicija SDP-HNS-HSLS, kandidat za župana Zlatko Cegledi (SDP)

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Čelnici vukovarsko-srijemskih organizacija SDP-a, HNS-a i HSLS-a potpisali su u utorak koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Županijsku skupštinu Vukovarsko-srijemske županije te kao kandidata za župana predstavili Zlatka Cegledija (SDP), a njegove zamjenike, također SDP-ovce, Davora Ćavara i Tomislava Dujmića.

“Ova koalicija znači stop siromaštvu, stop gospodarskom nazadovanju, stop korupciji i privilegijama”, poručio je kandidat za župana Zlatko Cegledi rekavši kako slogan koalicije “Zajedno možemo pokrenuti županiju” dovoljno govori koje su im namjere.

Po njegovim riječima, ključ uspjeha koalicije na predstojećim lokalnim izborima je riječ “zajedništvo” poručivši kako se stvari na bolje mogu mjenjati jedino kroz zajedništvo i zajednički rad sviju na boljitak svih građana.

“Uvjeren sam kako je ova koalicija pobjednička, a svojim idejama i zamislima možemo ostvariti boljitak za sve građane Vukovarsko-srijemske županije, koja je na samom dnu po gospodarskim i drugim pokazateljima te je došlo vrijeme za promjene”, poručio je predsjednik vukovrasko-srijemske organizacije SDP-a Mario Milinković.

Na tom tragu u porukama su bili i predsjednici vukovarsko-srijemskog HNS-a i HSLS-a Nenad Bučko i Senko Bošnjak koji su poručili kako novo vrijeme traži i nove ljude te kako je došlo vrijeme za promjene i u najistočnijoj hrvatskoj županiji.

Novinare je zanimao i komentar Zlatka Cegledija na činjenicu da ga je još u veljači SDP kandidirao za župana, da bi u ožujku ta podrška bila povučena i dana podrška kandidaturi nezavisnog kandidata, bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Panenića, pa uskraćena Paneniću i opet dana Ceglediju.

Zlatko Cegledi je objasnio kako je još prilikom isticanja kandidature najavio da je spreman odstupiti s mjesta kandidata za župana ukoliko SDP uđe u koaliciju koja može iznjedriti novog kandidata.

“To je bila moja, odnosno naša odluka. Kako nismo od gospodina Panenića dobiti čvrsta  jasmtva da će mu prioritet biti gospodarski razvoj i uzlet županije, mi smo odustali od te podrške njemu”, pojasnio je Cegledi rekavši kako ne smatra da ga je itko smjenjivao već da su “svi potezi koje je vukao SDP bili u interesu boljitka Vukovarsko-srijemske županije”.

Po riječima kandidata za zamjenika župana Davora Ćavara, koalicija će se zalagati za decentralizaciju i veće ovlasti županijama dok je drugi kandidat za zamjenika župana Tomislav Dujmić govorio o potrebi snažnijeg povlačenja sredstava iz EU fondova.