Projekt Erasmus+: Učenici iz Italije, Grčke, Poljske i Slovenije borave u Vinkovcima

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Nakon uspješnog sudjelovanja u Comenius projektu WET (Water Europe’ Treasure) i Erasmus+ projektu Young citizens of Europe – our future. The path of knowing, growing and understanding, vinkovačka Osnovna škola Bartola Kašića sudjeluje u novom dvogodišnjem Erasmus+ projektu Ključne aktivnosti 2: Suradnja među školama za inovacije i razmjenu dobre prakse.

Projekt finincira Europska unija preko Agencije za mobilnost i programe EU. Partneri su škole iz Grčke (1st Gymnasium of Cholargos), Italije (Scuola secondaria di Primo Grado „G. Carducci“), Poljske (Gimnazjum nr1 im. Krola Boleslawa Chobrego w Łęcznej) i Slovenije
(Osnovna škola Dolenjske toplice), a profesore i učenike navedenih škola, koji borave u Vinkovcima, u u utorak je primio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić.

“Drago nam je da se jadan ovakav projekt razvija u Vinkovcima i da u njemu sudjeluje jedna od naših škola. Sve je to zalog za budućnost ovih učenika, kao budućih odgovornih i svjesnih građana”, kazao je Ivan Bosančić.

Teme projekta su briga za zdravlje, razvijanje zdravih prehrambenih navika i poduzetništvo. Današnje brze društveno-ekonomske promjene nameću potrebu razvoja poduzetničkih vještina od najranije dobi. Učenici će sudjelovati u nizu aktivnosti koje će im pomoći da razviju sposobnost suradnje, vještine planiranja, organiziranja, ustrajnost u radu, vještinu prepoznavanja vlastitih prednosti i slabosti. Učenici će posjetiti uspješne mlade poduzetnike u Vinkovcima i okolici, osmisliti proizvod koji će proizvesti i prodati.