Biciklistička staza na Priljevu gotova za dva mjeseca

Foto: Hrvatski radio Vukovar

VUKOVAR, Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima obišao je danas radove na izgradnji pješačko – biciklističke staze koja se gradi uz državnu cestu D2 na dijelu ulica Priljevo i Kudeljarska. Kako je rečeno radi se o projektu vrjednome 6 milijuna kuna koji će rezultirati i podizanjem sigurnosti u prometu. Isto tako tijekom radova predviđeno je i uređenje spojeva postojećih autobusnih stajališta na pješačke površine te uređenje pješačkih i biciklističkih prijelaza.

„Biciklistička staza na ovoj relaciji za Vukovarce je vrlo značajan segment komunalne infrastrukture, a sigurnost građana nama je najvažnija. Ovo je prometnica na kojoj gravitira jako velik broj ljudi. I sam sam, kao srednjoškolac, pješice i biciklom ovuda išao u školu. Biciklom je ovdje oduvijek bilo nesigurno prometovati jer je cesta široka, a unatoč ograničenjima vozači motornih vozila razvijaju velike brzine. Uvjeren sam da je svim građanima, kao i nama samima, drago što će Vukovar uskoro dobiti jedan ovakav sadržaj“, rekao je Penava.

Najavio je i kako se završetak radova na pješačko biciklističkoj stazi očekuje u roku od dva mjeseca. Ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček najavio je i skori početak radova sanacije ceste uz istu prometnicu.

„Ti radovi bi trebali početi sljedećeg mjeseca. Raduje nas što uskoro kreće rekonstrukcija i sanacija najprometnije prometnice u gradu, a to je upravo ova cesta između Vukovara i Borova naselja. U sljedećoj fazi očekujemo izgradnju nadvožnjaka kod Luke Vukovar tako da bi ova prometnica u cijeloj dionici imala 4 trake“, rekao je Pavliček.