Damir Rimac kandidat vinkovačkog SDP-a za predsjednika Gradskog vijeća, a Davor Ćavar za zamjenika župana

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Predsjednik vinkovačke organizacije SDP-a Damir Rimac bit će na predstojećim lokalnim izborima za Gradsko vijeće Vinkovaca nositelj liste SDP-a te kandidat za predsjednika Gradskog vijeća,  izvjestili su SDP-ovci na konferenciji za novinare održanoj u utorak u stranačkim prostorijama.

Ističući kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Rimac je naveo kako je Gradsko vijeće, kao predstavničko tijelo grada Vinkovaca, nažalost manje važnosti od izvršnog tijela – samog gradonačelnika i da takav odnos traje sve ovo vrijeme.

“Navedeno treba mijenjati na način da Gradsko vijeće treba postati otvorenije za javnost, posebice različite Udruge koje djeluju na području grada i koje bi kao takve mogle imati savjetodavnu ulogu u radu istog” mišljenja je Rimac.

Osvrčući se na prihvaćanje prijedloga vinkovačke Gradske organizacije da SDP kao kandidata za župana podrži nezavisnu kandidaturu Tomislava Panenića, predsjednik Damir Rimac  izrazio je nadu da će Županijski odbor SDP-a Vukovarsko-srijemske županije prihvatiti i kandidaturu vinkovačkog SDP-a za zamjenika župana, poznatog vinkovačkog odvjetnika i tajnika SDP-a Vinkovci, Davora Ćavara, a koji kako je kazao Rimac, ima sve odlike da primjereno obnaša tu dužnost.

Uz već predstavljenog kandidata za zamjenika gradonačelnice Davora Benića, SDP je predstavio i kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnice Natašu Čopčić koja je u obraćanju ukazala na, kako je ocjenila, zabrinjavajuću netransparentnost u radu gradske uprave kao i na visinu prireza koji građani u Vinkovcima plaćaju.

“S prirezom od 13 % Vinkovci su četvrti najskuplji grad u Hrvatskoj – ispred nas su samo Zagreb s 18 %, Rijeka 15 % i Karlovac 14 %. Grad Osijek također ima stopu prireza od 13 % kao i Vinkovci, ali je u gospodarskom smislu u daleko boljoj poziciji kao i njegovi građani u odnosu na Vinkovce te će se u tome smislu morati pristupiti reviziji istog”, upozorila je Čopčić.

„Ovo je tim s kojim želim raditi. Ovo su osobe koje imaju moralne i ljudske kvalitete, ali isto tako hrabrosti i energije da zajedno sa mnom naprave promjene i ponovno ističem da će gradska vlast biti servis gospodarstvenicima i obrtnicima”, kazala je SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Vinkovaca Marija Bekavac.