Župan Božo Galić u radnom posjetu Drenovcima

Foto: Đuro Karalić

DRENOVCI, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa suradnicima, boravio je u utorak u Drenovcima gdje je s načelnikom općine Jakšom Šestićem razgovarao o sanaciji cesta i pješačkih staza, poticajnim mjerama u poljoprivredi i gospodarstvu, razvoju komunalne i druge infrastrukture, dogradnji Osnovne škole Ivana Meštrovića za potrebe odvijanja nastave srednjoškolskog obrazovanja i drugim temama, izvjestili su iz županova ureda.

„Ovaj kraj – županjska Posavina, najranjiviji je dio naše županije, u gospodarskom  i demografskom smislu.  Sve više mladih odlazi s ovog prostora. Tešku situaciju dodatno je otežala i poplava koja je pogodila ovo područje. Vlada RH treba dati prioritet našoj županiji u projektu Slavonija, Srijem i Baranja, a i na druge načine, kroz oslobađanje od porezih davanja,  dodatnih poticaja za razvoj poljoprivrede, drvnog sektora”,kazao je Galić.

Također je ocjenio neprihvatljivim da 35 % sirovina od sječe šuma ostaje na ovom području, a ostalih 65 % odlazi dalje.

“Stoga je nužna decentralizacija za  gospodarski razvoj ovog kraja, kako bi spriječili odlazak mladih s ovog područja“, istaknuo je župan Božo Galić koji je u Drenovcima bio nazočan i obilježavanju 110.obljetnice Općinske narodne knjižnice u Drenovcima, a susreo se i s drvoprerađivačima s područja županjske Posavine te razgovarao s njima o problemima u drvnoj industriji.