Penava u Vinkovcima otvorio prostorije Domovinskog pokreta poručivši kako se nikada neće odreći načela “čiste ruke i čist obraz”

Foto: Đuro Karalić

Domovinski pokret otvorio je danas u Vinkovcima svoje stranačke prostorije, a predsjednik stranke, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tom je prilikom poručio kako se stranka, dok je on na njezinom čelu, nikada neće odreći načela “čiste ruke i čist obraz”.

“Ove prostorije otvaramo i kako bi odali poštovanje prema Vinkovčanima, Slavoncima, Srijemcima, Šokcima, neupitno hrvatskom kraju koji je jako puno dao u Domovinskom ratu”, kazao je Ivan Penava dodajući kako Domovinski pokret raste u kontinuitetu te je unatoč crnim prognozama od prije godinu dana kada su brojni analitičari predviđali gašenje stranke, ostvario izvrstan rezultat na izborima u Splitu i postao trećom političkom snagom u tome gradu.

“Zahvala svima koji su pridonijeli ovome da napokon imamo vlastiti krov nad glavom, mnogo će nam to značiti. U proteklih malo više od godinu dana djelovali smo praktički gerilski, okupljali smo se praktički u privatnim prostorima naših članova, zahvale za to moram uputiti dečkima sa Slavije, iz Novog Sela, Zagrebačkog bloka, Mirkovaca…, koji su dali najveći obol u tome”, rekao je predsjednik vinkovačke podružnice Domovinskog pokreta Josip Krpan.

Na pitanje novinara zašto nema Davora Raića, županijskog i gradskog vijećnika Domovinskog pokreta te gradonačelničkog kandidata stranke u Vinkovcima na lokalnim izbora, Krpan je kaza kako je Raić samo fiktivni član Domovinskog pokreta koji je u zadnjih šest sedam mjeseci samo jednom nazočio sjednici vinkovačkog Gradskog vijeća.

Govorio je i predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije stranke Josip Dabro pozvavši policiju da konačno podastre rezultate istrage vezane uz prometnu nesreću u kojoj je za Uskrs sudjelovao župan Damir Dekanić.

Foto: Đuro Karalić